Télikert építés – Télikertek építése

Télikert építés és terasz beépítés a fő munkaterületünk, télikert gyártás feladatokat is remekül kivitelezünk. Télikertek építése Budapesten, Nyíregyházán, Debrecenben, Pest megyében, Balaton környékén, az Országban és országon kívül bárhol, bármikor ISO minősítéssel.

Télikert építés Budapest, Sopron, Győr és Országosan. 06 20 3360-643

Ha télikertet szeretne építeni akkor jó helyen jár. Télikert építés a kihasználatlan terasz beépítése az egyik leghasznosabb és legjobb megoldás, nagy ajtókkal ellátva. Lehet kérni a téli kert oldalfalaiban hőszigetelt harmonika ajtót, ami nagy felületet lehet vele nyitni. 

Színes téli kertek Budapesten

 Sokszor álmodozunk róla, hogy hideg téli napokon szívesen eltöltenénk akár csak néhány órát is valamelyik trópusi szigeten. Hasonló a helyzet nyáron is, amikor lakásunkat, otthonunkat szeretnénk mediterrán hangulattal átitatni. Manapság ezek már nem jelentenek akadályt, hiszen a télikertek, lezárt teraszok, terasz beépítése tökéletes megoldást nyújtanak mindezekre

Télikert kivitelezés Budapesten

A téli kertek építése mellett számos érv szól: hasznos négyzetméterekkel gazdagítja és látványossá teszi lakásunkat, egész évben zöld oázisként funkcionál és valószínűleg ez lesz otthonunk kedvenc helyisége.

Télikert Szegeden

Szolgáltatásaink, közé tartozik a télikert, medencefedés, előtető, kocsibeálló, terasz beépítés helyszíni felmérése, ingyenes szaktanácsadás és részletes tájékoztatás a téli kert kialakítási lehetőségekről. Az elvégzett munkára minden esetben garanciát vállalunk. Ajánlatkérés itt:

Téli kertek kivitelezése Gárdony


A legfontosabb kérdés, hogy milyen célból szeretnénk télikertet építtetni?

A lakótér területének megnövelése a cél
Szobanövényeink elhelyezése okoz gondot
Új tér nyerése a gyermekeink számára a játékhoz
Tovább szeretnénk használni a kerti medencénket

A télikert kapcsolódhat közvetlenül az épülethez, de funkcionálhat teljesen különálló építményként is. Ezt a felhasználás célja és a helyi sajátosságok fogják eldönteni. A télikert gyártás illetve télikert építés kivitelezésére többféle alapanyag lehetősége kínálkozik.

Hagyományosan a télikert fából készül. Erre alkalmassá teszi kiváló hőszigetelő képessége, illetve nagy teherbírása. Ellene szól a magas belekerülései, valamint karbantartási költségek. A télikert építés céljának sokkal költséghatékonyabb formája az alumínium vagy műanyag szerkezet. 

Árajánlatkérés:

A régmúltban csak a gazdagok kiváltsága volt a télikert építés privilégiuma, ma már ön is könnyűszerrel télikert tulajdonossá válhat és egész évben, mediterrán hangulatban, egzotikus növényekkel körülvéve pihenhet, vagy élvezheti családja és barátai társaságát. A télikertje által nemcsak növényekkel veheti körül magát de hasznos új élettérrel gazdagodik otthona és nem utolsósorban ingatlana értékét is növeli. Akár a kihasználatlan terasz beépítésével is télikert tulajdonossá válhat. 

A télikert nagy üvegfelületei segítségével nagy mennyiségű napfényt kap otthona. Ez jótékonyan befolyásolja az egész lakás atmoszféráját és javítja a lakók életminőségét is hangulatjavító, antidepresszáns hatást kifejtve. A közvetlen napfény élettanilag fontos hormonjaink termelődését is szabályozza mellyel, javít szellemi és fizikai aktivitásunkon. Szobanövényeinket is magasabb oxigéntermelésre serkenti az extra fénymennyiség, és dús növekedéssel hálálják majd meg ezt. Összességében a télikert hozzájárul életminőségünk magasabb színvonalának megteremtéséhez.

A télikert gyártás és télikert építés és terasz beépítés mellett számos érv szól. Hasznos négyzetméterekkel gazdagítjuk általa otthonunkat és az esztétikai értéke is igen magas. A kert és a ház közötti átmeneti zóna a télikert, amelynek köszönhetően mind a ház mind a kert nagyobbnak tűnik, emellett egész éven át mediterrán hangulatot teremthetünk a segítségével és minden bizonnyal a családunk kedvenc közös helyiségévé, válik.

A télikertünk segítségével biztosítjuk magunknak az egész éven át extra fényt, a dísznövényekben által teremtett kellemes természet közeli hangulatot és a nap energiáját is hasznosítjuk a nagy üvegfelületek segítségével, amelyek hő csapdaként működve segítenek csökkenteni a fűtési költségeinket.

Mediterrán hangulatban a téli kertek-nek köszönhetően

Manapság a télikert szerepe jócskán túlnőtt a növények elhelyezésénél. A modern télikert profilok és üvegszerkezetek használatával szinte bármilyen extravagáns télikert elképzelést képesek vagyunk megvalósítani. A tervezésben ingyenes szaktanácsadással segítjük önt, hogy az ön igényeinek formájában és funkcióit illetően is tökéletesen megfelelő és minden igényt kielégítő télikert születhessen.

Minden esetben a jelenlegi állapothoz tökéletesen illeszkedő téli kert fog elkészülni, külső megjelenésével belesimulva és esztétikusabbá téve az ön otthonát. A télikert kapcsolódhat közvetlenül a lakótérhez is, de ez nem minden esetben kivitelezhető, a folyosóhoz kapcsolt téli kert is izgalmas lehetőségeket tartogat.

A nagy üvegfelületek beengedik napfényt ezzel javítva a lakók életminőségét, hiszen a fény hangulatjavító hatásáról senkit sem kell meggyőzni. Ettől függetlenül nem fontos mindenképpen déli tájolásban gondolkodni, mert mindegyik tájolás tartogat előnyöket, illetve hátrányokat.

Ha az év minden napján szeretnénk komfortosan érezni magunkat a télikertünkben a két legfontosabb kritériumnak meg kell, hogy feleljen a szigetelés és a fűtés megfelelő kivitelezése elengedhetetlen.

Az Ön otthona milyen lehetőségeket rejt télikert építés szempontjából?

Talán ön nem is sejti, hogy kiaknázatlan télikert lehetőség rejlik az otthonában. A legkönnyebb helyzetben nyilván a családi ház tulajdonosok vannak, hiszen ebben az esetben a legalkalmasabb helyen hozzáépítjük a télikertet a ház falához, amely természetesen, ha a megrendelő számára a télikert építés vonzóbb megoldás a akkor különálló építményként is megvalósítható.

A panellakások erkélye is magában rejti a téli kertek építési lehetőségeit, mini méretben

A téli kert használatával a napenergia hasznosítása révén különösen az őszi és tavaszi időszakban fűtési energia megtakarítás valósul meg azzal, hogy a nagy üvegfelületek javítják otthona hő háztartását. Az energia megtakarítás szempontjából fontos a téli kert tájolása tekintetbe véve a nyári magas hő terhelést és az őszi, téli, tavaszi hő nyereség lehetőségeit mérlegelve, megkeresve a legkedvezőbb energetikai feltételeket.

Mód van a lakótér és téli kert közé nagyméretű eltolható üvegfal építésére. Ezzel rugalmasan lehet kezelni teret a klimatikus beltéri viszonyok függvényében a télikert hő nyereségét bebocsátva, illetve kizárva. A gondosan tervezett és kivitelezett az épülettel harmóniában lévő télikert az egész család kedvelt pihenőhelyévé válhat.

Legújabb télikert referenciáink:

Egy a szoba vagy nappali és a télikert közé esetlegesen beépített nagyméretű eltolható üvegfal segítségével rugalmasan tudunk játszani otthonunk tereivel, klimatikus viszonyaival.

A hőszigetelő üvegezésű, hőhídmentes alumínium, fa vagy műanyag profilokból készült télikertek mindaddig a lakással egybenyíló térként funkcionálhatnak, amíg a nyári meleg vagy a téli hideg be nem áll. Nyáron, az üvegfalat zárva tartva biztosítható a szoba hűvössége, míg télen nyitott állapotban a téli napsugarak segítségével a hőérzet javításában van óriási szerepük.

Persze nemcsak a házunk hőmérsékletével kell foglalkoznunk, hanem a bővítményével is, hiszen minél több időt szeretnénk ott tölteni. A túlzott felmelegedés ellen reflexiós vagy solár üvegszerkezettel, árnyékolással, megfelelő számú nyílászáróval (toló-bukó ajtó, egy-kettő szárnyú erkélyajtó, légkondicionálással védekezhetünk.

Nagy hidegek esetén pedig a tökéletesen illeszkedő szerkezetek, a jól záró nyílászárók, valamint a kiváló hőszigetelő képességű panelek biztosítják a télikertben, lezárt teraszon, erkélyen a kellemes hőmérsékletet.

téli kert

Ma azonban már nemcsak a házunk bővítésére, esztétikusabbá, használhatóbbá tételére alkalmazunk télikerteket, terasz lezárását, hanem a szabadidőnk aktív eltöltésére szolgáló helyiségként is használhatjuk.

Egyre gyakoribb Magyarországon is, hogy a családok saját úszómedencével rendelkeznek, melyeket szükséges befedni, hisz klimatikus viszonyaink az év rövidebb időszakában teszik lehetővé e nélkül a használatot.

Folyamatos fürdési lehetőséget kizárólag hőszigetelt medencebefedéssel biztosíthatunk, bár ez önmagában csak május és szeptember között biztosít megfelelő vízhőmérsékletet. Azonban a víz fűtésével gyakorlatilag 12 hónapon keresztül használható házi uszodánk lehet. Az előnyök felsorolása itt nem ér véget, mert a befedés szavatolja azt is, hogy az eső, a szél semmilyen körülmények között se gátolja szabadidőnk kellemes eltöltését saját medencénkben.

Terasz Budapesten

Közvetlenül a gyártótól rendelje meg a télikertet, terasztervezést, terasz beépítését, kivitelezését, beszerelés munkáit!
Télikert készítés esetén a gyártóval érdemes kapcsolatot teremteni, mert a téli kert építés folyamán nem okozhat áttételesen felmérési gondokat, mivel közvetlenül saját képzett szakembereink járnak el.

Télikert gyártása német alapanyagokból történik, de gyártunk jó minőségű ablakokat, ajtókat is.

A kiváló hőszigetelésű műanyag profilokban, rozsdamentes acélmerevítések, amit külső alumíniummerevítő látja el a plusz statikai szerepet, így hő hídmentesen lehet a teraszát, télikertjét építeni, ezért nagyon jó hőszigetelő.

Terasz beépítés, lezárás, hőszigetelt üveggel: Terasz felmérése után, a tervezése, gyártása, szerelése, az egyik fontos munkáink közé tartozik.

Tekintse át weboldalunkat, melyet Önnek készítettünk!

Reméljük, nálunk megtalálja azt az ablakot és ajtót, amire szüksége van a házépítés vagy felújítás során, esetleg házának bővítése teraszbeépítéssel, télikerttel, télikert képek összeállításunkból inspirálódhat.

Fontos szempont a télikert szerkezet rendeltetése, melyhez mérten fokozhatjuk a télikert hőszigetelési paramétereit. Egy jól méretezett télikerttel a fűtés jelentős hányadát megtakaríthatjuk.

Télikert építés Faddon

Télikertek gyártása:

A műanyagnak különösen jó tulajdonságai vannak. Kiváló hőszigetelő és ellenálló. Csekély ápolást igényel és alacsony az előállítási költsége. Ezek a tulajdonságok szólnak a műanyag télikert készítése mellett, figyelembe véve azt, hogy a statikai szerepet a külső alumíniummerevítő látja el.
Az általunk gyártott téli kertek konstrukció teherbíró-képességét az acél- és az alumíniumerősítések szolgálják.
Kérdés: A műanyag profilból, alumínium merevítőkkel ellátott télikert konstrukció, vagy a hőhídmentes alumíniumból készült vázzal készített télikert hőszigetelése jobb?
A válasz: Mivel a műanyag profil nem jó hővezető, de a külső merevítés közvetlenül nem játszik szerepet a hővezetésben, ebből adódóan nem párásodik, hőszigetelése jobb. Megjegyzés: nagyobb fesztávok esetében az alumínium vázzal épített télikert nélkülözhetetlen, amit szívesen vállalunk megépíteni.

A csapatainkkal, a technikusainkkal, a mérnökeinkkel és Önnel együtt tervezzük meg az Ön saját télikertjét, igyekszünk már árajánlat készítésnél a megfelelő kialakításra épülő ár- minőség összhangját megteremteni.
Télikertek tervezésénél, télikertek gyártásánál, télikertek szerelésénél különösen figyelünk a házának a felépítésére, és Önnel együtt találjuk ki a megfelelő megoldást, ami alapján megvalósíthatjuk az elképzeléseit.

Felmérés- Étékesítés- Szállítás- Beépítés- Garancia

–          Díjtalan téli kert, nyílászáró árkalkuláció, Kérésére a helyszínre megyünk, felmérés.

–          Nyílászáró, téli kert kiszállítása saját gépjárművel

–          Nyílászáró, téli kert beszerelés, minősített beépítőkkel

–          Gyors garanciális ügyintézés, ha mégis előfordulna.

 

Miért érdemes téli kertek építés céljából minket választani?

Öt érv, ami mellettünk szól.

 • Egyedi felmért méretek szerint gyártunk télikertet, minőségi nyílászárókat, szükség esetén 8 nap alatt szállítjuk a nyílászárót, ablakot, télikertet, bejárati ajtót, ezt követően 8.-nap  után Önnél szerelhető lehet. Télikert szerelése 2-3 napot vesz igényben.

 • Minden, ami nyílászáró, ajtó, ablak, télikert az egyszerűtől a luxusig egy helyen elérhető

 • Beépítő csapatunk segítségével cégünk a megvásárolt ablak vagy ajtó beépítését is el tudja  vállalni

 • Műanyag nyílászáróink, télikertjeink minőségét 10 év garancia szavatolja, mivel mi gyártjuk és szereljük.

 • Saját garanciális szakemberünk segít a nyílászárókkal kapcsolatos esetleges problémák gyors kezelésében.

Télikert Ecser

Ablak és télikertről általában érdemes tudni

Az ablakok felépítése az alábbiak szerint tagozódik: ablaktok, ablakszárny, vasalat amely a működtetést végzi és a legfőbb eleme a megvilágítást biztosító üvegszerkezet.

Alapanyaguk szerint megkülönböztetünk műanyag, fa, fém (amely lehet acél vagy alumínium) vagy ezek kombinációjából álló nyílászárókat. Ezen nyílászárók lehetnek lezárhatók vagy nyithatók.

Az ablakok nagyságának megválasztásakor figyelemmel kell lennünk a megvilágítandó és szellőztetendő szoba/helyiség , terasz, téli kertek nagyságára és funkciójára, valamint a nyílászáró alakja az épület stílusához harmonizáljon. Az átlagos ablak, álló téglalap alakú, melynek magasság/szélesség aránya 1:1,5 és 1:2 közötti. Az ettől lényegesen eltérő ablakok már speciálisnak tekinthetők, elsősorban egyedi legyártásuk miatt. Pl: Toló, toló-bukó ablak.

Az adott épület homlokzatában az ablak állhat önállóan, vagy párosával (ez esetben kettős- azaz dupla ablakról beszélünk), némely esetben hármasával, elsősorban közintézmények esetén pedig akár egymás mellé sorolva (sorablak)

Az ablakok szárnyainak száma szerint csoportosíthatjuk a nyílászárókat a szerint hogy egy szárnya, két szárnya, három vagy több szárnya van.

A télikert készítése, medence befedése, terasz, erkély, lépcsőfeljáró beépítése, különböző alkalmazott anyagok hőszigetelési paraméterei:

Szigetelési értékek: A szerkezeti elemek különböző hőszigetelési tényezőit az alábbi táblázat szemlélteti:

PVC profil 5 kamrás 1,25 W / m2K
PVC profil 7 kamrás 1,0 W / m2K
Fa profil 70.-mm.-es 1,8 W / m2K
Alumínium profil 2,80 W / m2K
16 mm polikarbonát 2,20 W / m2K
25 mm polikarbonát 1,40 W / m2K
40 mm polikarbonát 0,9 W / m2K
Hőszigetelt üveg 2,60 W / m2K
Low-e üveg 1,40 W / m2K
Low-e+Ar gáz üveg 1,10 W / m2K
3 rétegű üvegezéssel 0,7 W / m2K

A télikert építmény lehet önálló helyiség, de lehet nyitott tér is, amely kapcsolódik a ház központi részéhez. Két alapvető kritériumnak azonban meg kell felelnie, hogy egész évben rendelkezésünkre tudjon állni: az építménynek hőszigeteltnek kell lennie, és fűtenünk kell, hogy a lakás hőmérséklete mindenütt egyenletesen kellemes legyen.

Télikertek funkciói:

 Étkezőként remek lehet a télikert, hiszen egy vacsora alkalmával úgy érezhetjük magunkat, mintha este a szabadban a csillagos égbolt alatt ülnénk asztalhoz. A reggelek pedig üdítő ébresztőként hatnak.
Az északi fekvésű télikert ideális dolgozószoba lehet, mivel a nap folyamán a diffúz fény szinte egyenletesen oszlik meg.
A ház és a kert közötti átmeneti zónaként mind a kertet, mind a házat nagyobbnak érezzük. Téli kertek. Ekkor azonban a klíma beállításakor a növények igényeit tartsuk szem előtt.

Az ön otthonához illő télikert kiválasztásának megkönnyítéséhez érdemes alaposan körbejárni milyen funkciókat is tölthet be a télikert. Gondos tervezéssel sokat lehet spórolni, hiszen egyszerűbb már eleve a gondosan, részletesen megtervezett télikertet megépíteni, mint bontani és átépítgetni. Fontos, hogy minden olyan funkciónak megfeleljen, amelyre önnek és családjának szüksége van.

Medence a télikertben

Ha uszodatérként vagy növényház céljára szeretnénk a téli kertet használni, nem célszerű a télikert fából illetve a belső terek fa burkolata a levegő magas párásodása miatt. A fa a levegőből sok vizet képes felvenni emiatt hamar tönkremegy. Ezen sajnos a leggondosabb felületkezelés sem segít. A fa tetőszerkezetről is le kell mondanunk télikertek esetében. Fel szokott vetődni még a kérdés: lehetséges-e télikertépítés télen? Örömmel válaszolhatjuk: igen.
A karbantartás is fontos szempont. Milyen és mennyi energia és anyagi ráfordítást igényel majd a télikertünk. A PVC –ből vagy alumíniumból készült télikertek alig igényelnek karbantartást, a takarításon kívül.

A polikarbonát néhány fontos tulajdonsága amely alkalmassá teszi hogy a télikert üvegfelületeket helyettesítve használjuk.

Polikarbonát:

 • Cellás szerkezetű ezért jó a hőszigetelő képessége
 • Rugalmas és nagy az ütésállósága
 • Az anyagába kevert UV stabilizálók miatt jó az UV szűrő képessége
 • Csak áttetsző, de nem átlátszó még a víztiszta formájában is

Üveg:

 • A téli kertek hőszigetelő képessége jobb a polikarbonáténál
 • Az edzett kivitelű üveg nagy az ütésállósága
 • Tökéletesen átlátszó (kivéve a katedrál vagy reflexiós illetve homokfúvott)
 • Hangszigetelő képessége jó, esőben csendes, ez tovább fokozható hangszigetelő üvegek alkalmazásával
 • Az időjárás romboló hatásainak tökéletesen ellenáll, gyakorlatilag nem öregszik
 • A tökéletes átlátszósága miatt jobban látszanak rajta a szennyeződések, mint a polikarbonáton.

A tetőhéjalás kiválasztásakor a tájolás is igen fontos szempont, mert ez határozza, meg mennyi napfényt kap majd a télikertünk. Ha télikert északi vagy keleti fekvésű nem kell számolnunk az üvegházhatással és akkor, sem ha nagy fák árnyékolják a tetőt. Ezekben, az esetekben nem indokolt a napvédő funkcióval ellátott üvegek alkalmazása, de természetesen lehetséges. Nyugati és déli fekvésű télikerteknél javasolt a napvédő üvegek alkalmazása az üvegházhatás csökkentésére.
Ha a teraszbeépítés lakótér funkciót fog betölteni érdemes nagy hőszigetelési képességű erős napfény visszaverő és könnyen tisztítható edzett üvegtáblákat választani.

Milyen nyílászárókat válasszunk a télikertek-hez? 

Ami a nyílászárókat illeti működésmód és méret tekintetében a variációk száma igen sok. Lehetséges:fix, hagyományosan nyíló, bukó.nyíló, bukó-toló, emelő-toló és harmonika rendszerű nyílászárók beépítése, amelyet a megrendelő igénye és ízlése valamint a praktikum határoz meg.

Nagy felületek nyitása

Nagy felületeket nyithatunk meg toló és harmonika rendszerű nyílászárók segítségével. Akár nyári időszakban oldalain teljesen nyitott teraszként használhatjuk télikertünket. A négy évszakon át lakótérként működő téli kert általában a kertkapcsolatot lehetővé tévő oldalon alkalmazunk toló vagy harmonika ajtót. Téli kertek építésénél a bukó-toló vagy bukó-nyíló rendszerű nyílászárókat a többi oldalra is javasoljuk beépíteni a téli kert könnyű szellőztethetősége miatt.

A legnagyobb nyitható felületet a harmonika rendszerű nyílászárók biztosítják. A toló rendszerű nyílászárók kisebb nyitott felületet tesznek lehetővé, de könnyebb a működtetésük. A tolóajtókkal a szélesség 50%-át tehetjük nyithatóvá, de ezt nyitási helyigény nélkül valósíthatjuk meg.

Télikert szellőztetés:

 A nyílászárók igen fontos funkciója a szellőztetés biztosítása. A napfénnyel bőven megáldott télikert esetében ez kiemelt jelentőségű. Ennek megoldására a bukó funkcióval rendelkező nyílászárók alkalmazását javasoljuk az oldalfalak legalább 30%-ban.  Tovább fokozhatjuk komfortérzetünket külső árnyékolók, illetve klimatizálás alkalmazásával.

Télikert építés, beépítés, gyártás, kivitelezés oldalainkat is tekintse meg.

terasz beepites
terasz beépítés
telikertek
télikertek
teli kert - télikert
téli kert

 

 

 

 

 

 

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>