április 01 2017 0Comment

Télikert építés

Télikert építés

Télikert építés nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam jelentősen hozzájárul kellemes közérzetünkhöz, közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat javítja.

A fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rosszhangulatúak vagyunk. A több közvetlen napfény pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat, vagyis életminőséget javítja. Télikertre tehát az energia megtakarítás mellett, nagyon fontos, hogy az életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése szempontjából van szükség.

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján, fűtési energia- megtakarítás is megvalósul. Ily módon a lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hőháztartását is javítja a homlokzat mellé akár utólagosan is épített télikert.

A jó hőszigetelésű üvegezéssel, hőhídmentes profilból készült télikert, az év, jelentős részében a nappalival, szobával, egybenyíló térként használható, amíg a nagy nyári meleg, vagy erősen hideg tél be nem áll, de a klímát a lakásban mindenképp javítja. Télen napsugarak behatolnak a szobában és hővédelmet is nyújt.

Nyári időszakban a túlzott felmelegedés ellen árnyékolással. Megfelelő számú nyílászáróval, speciális üvegszerkezetekkel, vagy légkondicionálással védekezhetünk.

A télikert használatát a hideg idő beálltával a külön fűtéskörön működő fűtés teszi lehetővé. Háromrétegű üvegezés, csökkenti a fűtés költségeket, hisz a low-e üveg a meleget visszaveri, a napenergiát beengedi a télikert és zárt terasz helyiségben.

A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemreméltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható. A megfelelő anyagokból épített, jól hőszigetelő télikert többnyire a lakás legkedveltebb lakóhelyiségévé válik. Nyáron a télikert túlzott felmelegedése miatta, háromrétegű üvegezés esetén célszerű solar üveggel szereltetni.

Oldalunkon részletes olvasmányt talál a solar üvegről, télikert rendszerekről

Alapanyagok Németországból érkeznek, és különböző színben rendelhetőek a télikertek.

Az alumíniumot és takaróját, alumíniumklipszet különböző színben tudjuk színterezni.

Télikert építés
télikert profil
7-kamras-profil
7 kamrás profil

 

 

 

 

 

Faladataink közzé tartozik a télikert gyártása, télikert építése és ha télikertet szeretne kérdezzen, kérjen árajánlatot.

Télikert építés menetének rövid leírása.

Miután elhatároztuk magunkat a terasz beépítése mellett, az első lépés az árajánlat kérése. Cégünk üzletpolitikájának köszönhetően ezt ingyenesen elkészítjük Önnek a télikert, előtető, teraszának beépítésére az árajánlatot, akár 24 órán belül. Amennyiben bonyolultabb a terasz elhelyezkedése vagy felépítése, szükség lehet további információ cserére.

>>>>>>>>>Árajánlat készítés a télikertre.

Milyen méretek szükségesek a téliker építés árajánlat készítéshez?

  • A  télikert szélessége: Ez a méret általában a ház falától számított távolság, ha az terasz, ha önálló építmény, könnyű szerkezet, akkor a ferde részek a tetőnél.
  • A  télikert hosszúsága: Ez a méret általában a terasz teljes szélességével megegyezik de természetesen építhetjük kisebbre is, vagy az egyenes szakasz.
  • A télikert belső magassága: Ez az a méret, ahonnan indulni fog a télikert, vagy a legmagasabb pontja.
  • ez így egy egyszerű télikert méretezése. Lehet a télikert alakos, íves nyeregtető, sátortető, csapott tető, stb.

Milyen adatok kellenek  még az árajánlat készítéshez?

Fontos információ, hogy milyen nyílászárókat képzelt el a leendő télikertjébe.

A télikert nyílások szempontjából számtalan variáció létezik. A maximálisan kialakítható méretekről és az adott helyen ajánlott legideálisabb megoldásról kollégáink készséggel adnak tájékoztatást. Nyílászárók működése lehet : bukó, nyíló, bukó-nyíló, bukó-toló, toló-harmonika és ezeknek a 2 szárnyas kivitele is.

Ezen felül tudnunk kell, hogy milyen osztásokat képzelt el a télikert oldalaiban és elejében. Az legoptimálisabb osztás mérete  szélességben 1-1.3 méter, de ettől nagy mértékben is eltérhetünk.

Lehetőség van helyszíni felmérés kérésére is Magyarország területén belül (indokolt esetben külföldön is, ha már adtunk megközelítő árajánlatot és az jó indok lehet a szerződéskötésre).

Miután minden kérdést tisztáztunk és szeretnénk megrendelni a terasz beépítést, a szerződéskötés következik a télikert szerkezetekre és a szerelésre. További információkat az elérhetőségeinken kérhet.

A télikert gyártás megkezdésének feltétele az előleg megérkezése. A gyártás időtartama függ a télikert szerkezet kialakításától. Fehér szín és maximum alakos formák esetén (ez a legelterjedtebb) 2 hét alatt készül el a télikertje. A fehértől eltérő szín és különleges forma (íves) esetén 8 hét a vállalási határidő.

Az elkészült szerkezetet az előzetesen megbeszélt és vállalt időpontban szállítjuk ki Önnek. A télikert építés, beszerelés időtartama függ a szerkezet kialakításától, egyszerű szerkezet esetén 1-2 nap, összetettebb télikert esetén 2-3 nap alatt építjük fel.

Az télikert építés fontos anyaga az alumínium külső merevítő, ami a télikert statikai merevségét bíztosítja, ami ellenáll a külső terheléseknek (szél, hó, hideg, meleg).

Tags:

partelikert194

Write a Reply or Comment