április 01 2017 0Comment

Télikert építés

Télikert építés

Télikert építés, a nagy homlokzati és tető üvegfelületeivel elérhető magasabb fényhozam jelentősen hozzájárul kellemes közérzetünkhöz, a közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, melyek szellemi és fizikai aktivitásunkat javítják.

A fényszegény állapot depressziót okozó hormonokat termel. Mindenki által ismert tapasztalat, hogy verőfényes napokon aktívak, jókedvűek, a borús napokon levertek, rossz hangulatúak vagyunk. A több közvetlen napfény pozitív bio-fiziológiai komfortunkat és pszichés állapotunkat, vagyis életminőségünket javítja. Télikertre tehát az energia megtakarítás mellett, nagyon fontos, hogy az életminőségünk magasabb színvonalának megteremtése szempontjából is szükség van.

Szerencsés, hogy a télikert használatával a napenergia passzív hasznosítása útján, fűtési energia megtakarítás is megvalósul. Ily módon a lakás bio-fiziológiai minősége mellett az épület hő háztartását is javítja a homlokzat mellé akár utólagosan is épített télikert.

A jó hőszigetelésű üvegezéssel, hőhídmentes profilból készült télikert, az év, jelentős részében a nappalival, szobával egybenyíló térként használható, amíg a nagy nyári meleg, vagy erősen hideg tél be nem áll, de a klímát a lakásban mindenképp javítja. Télen a napsugarak behatolnak a szobába és hővédelmet is nyújt.

Nyári időszakban a túlzott felmelegedés ellen árnyékolással, megfelelő számú nyílászáróval, speciális üvegszerkezetekkel, vagy légkondicionálással védekezhetünk.

A télikert használatát a hideg idő beálltával a külön fűtéskörön működő fűtés teszi lehetővé. A háromrétegű üvegezés csökkenti a fűtés költségeket, hisz a lowe üveg a meleget visszaveri, a nap energiáját beengedi a télikert és zárt terasz helyiségbe.

A télikert a napenergia passzív hasznosításában figyelemreméltó szerepet tölt be, különösen az átmeneti őszi és tavaszi időszakban, amikor a fűtési energia megtakarítható. A megfelelő anyagokból épített, jól hőszigetelő télikert többnyire a lakás legkedveltebb lakóhelyiségévé válik. Nyáron a télikert túlzott felmelegedése miatt, háromrétegű üvegezés esetén célszerű solar üveggel szereltetni.

Oldalunkon részletes olvasmányt talál a solar üvegről, télikert rendszerekről

A télikertek alapanyagai Németországból érkeznek, és különböző színben rendelhetőek.

Az alumíniumot és takaróját, az alumíniumklipszet különböző színben tudjuk színterezni.

Télikert építés
télikert profil
7-kamras-profil
7 kamrás profil

 

 

 

 

 

Faladataink közzé tartozik a télikert gyártása, télikert építése, ha télikertet szeretne kérdezzen, kérjen árajánlatot.

Télikert építés menetének rövid leírása.

Miután elhatároztuk magunkat a terasz beépítése mellett, az első lépés legyen az árajánlat kérése. Cégünk üzletpolitikájának köszönhetően ezt ingyenesen elkészítjük Önnek a télikert, előtető, teraszának beépítésére. Amennyiben bonyolultabb a terasz elhelyezkedése vagy felépítése, szükségünk lehet további információkra.

>>>>>>>>>Árajánlat készítés a télikertre.

Milyen méretek szükségesek a télikert építés árajánlat készítéshez?

  • A  télikert szélessége: Ez a méret általában a ház falától számított távolság, ha az terasz, ha önálló építmény, könnyű szerkezet, akkor a ferde részek a tetőnél.
  • A  télikert hosszúsága: Ez a méret általában a terasz teljes szélességével megegyezik de természetesen építhetjük kisebbre is, vagy az egyenes szakasz.
  • A télikert belső magassága: Ez az a méret, ahonnan indulni fog a télikert, vagy a legmagasabb pontja.
  • ez így egy egyszerű télikert méretezése. Lehet a télikert alakos, íves nyeregtető, sátortető, csapott tető, stb.

Milyen adatok kellenek  még az árajánlat készítéshez?

Fontos információ, hogy milyen nyílászárókat képzelt el a leendő télikertjébe.

A télikert nyílások szempontjából számtalan variáció létezik. A maximálisan kialakítható méretekről és az adott helyen ajánlott legideálisabb megoldásról kollégáink készséggel adnak tájékoztatást. Nyílászárók működése lehet : bukó, nyíló, bukó-nyíló, bukó-toló, toló-harmonika és ezeknek a 2 szárnyas kivitele is.

Ezen felül tudnunk kell, hogy milyen osztásokat képzelt el a télikert oldalaiban és elejében. Az legoptimálisabb osztás mérete  szélességben 1-1.3 méter, de ettől nagy mértékben is eltérhetünk.

Lehetőség van helyszíni felmérés kérésére is Magyarország területén belül (indokolt esetben külföldön is, ha már adtunk megközelítő árajánlatot és az jó indok lehet a szerződéskötésre).

Miután minden kérdést tisztáztunk és szeretnénk megrendelni a terasz beépítést, a szerződéskötés következik a télikert szerkezetekre és a szerelésre. További információkat az elérhetőségeinken kérhet.

A télikert gyártás megkezdésének feltétele az előleg megérkezése. A gyártás időtartama függ a télikert szerkezet kialakításától. Fehér szín és maximum alakos formák esetén (ez a legelterjedtebb) 2 hét alatt készül el a télikertje. A fehértől eltérő szín és különleges forma (íves) esetén 8 hét a vállalási határidő.

Az elkészült szerkezetet az előzetesen megbeszélt és vállalt időpontban szállítjuk ki Önnek. A télikert építés, beszerelés időtartama függ a szerkezet kialakításától, egyszerű szerkezet esetén 1-2 nap, összetettebb télikert esetén 2-3 nap alatt építjük fel.

Az télikert építés fontos anyaga az alumínium külső merevítő, ami a télikert statikai merevségét bíztosítja, ami ellenáll a külső terheléseknek (szél, hó, hideg, meleg).

Tags:

partelikert194